Här kommer vårt kostschema för vår första vecka vi kört nu med paleokost...
Dag 1
Frukost: 2 kokta
ägg, en liten näve skalade räkor, 1 kiwi
Mellanmål: fruktsallad, nötter
Lunch: kött & rotfruktsgryta
Mellanmål: fruktsallad
Middag: köttfärsås, grönsaker
Mellanmål: fruktsallad, nötter
Lunch: kött & rotfruktsgryta
Mellanmål: fruktsallad
Middag: köttfärsås, grönsaker
Dag 2
Frukost: omelett
med kyckling, tomat, gurka
Mellanmål: tonfisk, kiwi, äpple
Lunch: köttfärsås
Mellanmål: 1 banan, 1 äpple
Middag: tonfisk i tomatsås, grönsallad, broccoli
Mellanmål: tonfisk, kiwi, äpple
Lunch: köttfärsås
Mellanmål: 1 banan, 1 äpple
Middag: tonfisk i tomatsås, grönsallad, broccoli
Dag 3
Frukost: omelett,
tonfisk, sallad
mellanmål: 2 valfria frukter
Lunch: tonfisk i tomatsås, grönsallad, broccoli
Mellanmål: päron skivor
Middag: Currydoftande gryta med strimlad biff och wokade grönsaker
mellanmål: 2 valfria frukter
Lunch: tonfisk i tomatsås, grönsallad, broccoli
Mellanmål: päron skivor
Middag: Currydoftande gryta med strimlad biff och wokade grönsaker
Dag 4
Frukost: omelett,
kiwi
mellanmål: blåbär & hallon
Lunch: Currydoftande gryta med strimlad biff och wokade grönsaker
Mellanmål: banan
Middag: Köttbullar, blomkål, skysås
mellanmål: blåbär & hallon
Lunch: Currydoftande gryta med strimlad biff och wokade grönsaker
Mellanmål: banan
Middag: Köttbullar, blomkål, skysås
Dag 5
Frukost: omelett,
kyckling, tomat
Mellanmål: fruktsallad
Lunch: köttbullar, blomkål, skysås
Mellanmål: fruktsallad
Middag: hamburgetallrik
Mellanmål: fruktsallad
Lunch: köttbullar, blomkål, skysås
Mellanmål: fruktsallad
Middag: hamburgetallrik
Dag 6
Frukost:
ungsomelett, kyckling, blandsallad
Mellanmål: fruktsallad
Lunch: hamburgetallrik
Mellanmål: 1 banan
Middag: långkokt nöttköttsgryta med rotfrukter
Mellanmål: fruktsallad
Lunch: hamburgetallrik
Mellanmål: 1 banan
Middag: långkokt nöttköttsgryta med rotfrukter
Dag 7
Frukost:
”räkmacka”
mellanmål: fruktsallad
Lunch: långkokt nöttköttsgryta med rotfrukter
mellanmål: päron och äppleklyftor
Middag: currydoftande kycklinggryta
mellanmål: fruktsallad
Lunch: långkokt nöttköttsgryta med rotfrukter
mellanmål: päron och äppleklyftor
Middag: currydoftande kycklinggryta
Nu följde vi inte vårt kostschema till punkt och prick vissa omständigheter gjorde att vi ändrade några dagars kost och bytta plats på vissa måltider, men vi hade en plan iaf och det har vart en stor större pelare för oss, man har vetat vad som skall skerveras, allt han planerats vilket även gjort att tiden inte blivit lidande, vi har tvärt om fått mer tid, då vi har haft både en plan plus att vi har varit piggare
det vi lärt oss är att det finns många bra alternativ till mejeri och spannmålsprodukter och att maten inte alls blir tråkig utan dessa delar
nedan följer några recept till den mat vi ätit under veckan.
Spenatsoppa & kokt
torsk
1 gul lök
1 potatis
2 msk kokosfett
1 l vatten
1
hönsbuljongtärning
200 g fryst
spenat
200 g färsk
spenat
vitvinsvinäger
salt och
peppar
Fräs lök
och potatis i kokosfettet några minuter utan att det tar färg. Häll på vatten och lägg
i buljongtärning. Låt koka tills lök och potatis är mjuk. Lägg i den frysta
spenaten och låt tina. Lägg sedan i den färska spenaten och mixa till slät
soppa. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
Under tiden
koka torsken i vatten med salt, lagerblad (4 st) och svartpeppar korn
Tonfisk i tomatsås
2 burkar
tomatkross
olja
1-2
vitlöksklyftor
1 liten gul
lök
2 burkar
tonfisk
svartpeppar
örtsalt
timjan
cayennepeppar
kycklingbuljong
Färsk
basilika
Finhacka
löken och vitlöken, Fräs detta i lite olja
Häll över
den krossade tomaten
Krydda med
kycklingbuljong, Salt peppar, timjan och lite cayennepeppar. Här kan du hacka
ner lite färsk basilika.
Lägg i
tonfisken och värm upp.
Currydoftande gryta med
strimlad biff och wokade grönsaker
400 g strimlad
biff
400 ml
cocosmjölk
2-3 msk
olja
broccoli
paprika
purjolök
morot
curry
cashewnötter
(osaltade, neutrala)
Stek den
strimlade biffen i lite olja. Skiva grönsakerna i lagom stora bitar. Fräs med
dem i pannan.
Häll över
kokosmjölken och krydda med curry efter smak. Vill du ha hetta tillsätt färsk
chili eller
chilipulver.
Toppa med cashewnötter vid servering.
långkokt nöttköttsgryta
med rotfrukter
500 gr
nötkött (lövbiff, grytbitar)
1 gul lök
1 purjolök
7 potatisar
2 palsternackor
1 kålrot
4 morötter
3 buljongtärningar (grönsaks buljong)
salt, lagerblad, svartpepparkorn
1 gul lök
1 purjolök
7 potatisar
2 palsternackor
1 kålrot
4 morötter
3 buljongtärningar (grönsaks buljong)
salt, lagerblad, svartpepparkorn
Börja med
att koka upp grytbitarna ihop med gul löken, svartpepparkornen, salt,
buljongtärningarna & lagerblad på låg värme i 1 ½ tim
där efter hacka potatis, morötterna, palsternacka, och kålrot och häll i grytan koka ytterligare 30 min
servera med lite av skyn
där efter hacka potatis, morötterna, palsternacka, och kålrot och häll i grytan koka ytterligare 30 min
servera med lite av skyn
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar